Sikkhona
Ara fa una setmana començava a escriure un article sobre la importància dels vincles i aleshores… una DANA assola la nostra terra, emportant-se moltes vides per davant, destruint cases i negocis…, una tragèdia.
I ara reflexione sobre el que escrivia i sobre la seua importància. Pot ser ara no siga el més important, o tal vegada sí. En aquests moments tant durs sorgeixen de nou eixos vincles dels que parlava, els vincles que ens uneixen com a humans, eixos llaços invisibles que, tot i no coneixer-nos, ens han unit en un bé comú: ajudar als i a les que ho necessiten.
Sawu-Bona
Aquest article naix fruit de la casualitat, la casualitat d’assistir a una reunió de l’equip de transcició de primària a l’institut, i la casualitat de presenciar eixe mateix dia una xerrada del biòleg i doctor en neuroeducació David Bueno.
Sawu-Bona*
Vivim en un món que avança molt ràpid i de vegades confonem la velocitat amb la necessitat. I aquesta velocitat també és present en l’educació, infantil prepara per a primària**, primària per a secundària, secundària per al batxillerat, el batxillerat per a la universitat, i la universitat per al món laboral.
Nou curs, noves espectatives
Comença un nou curs amb noves espectatives.
Sempre el comencem amb il·lusió. Coneixem a mestres que, malgrat haver aprovat (una altra vegada) el seu exàmen d'oposicions, no han tret plaça en el concurs (recordem que el sistema actual per accedir a la funció pública és un concurs-oposició, on se sumen notes i mèrits).
Acomiadament
Arriba el mes de juny, el mes del fi de curs. És el moment de reflexionar sobre els desafiaments superats i els èxits assolits, però sobretot és el moment de tancar una etapa. És important ser conscients per concloure física, mental i energèticament el cicle, etapa o una fase de la vida.
Quin model d’accés al cos de mestres...
Avui ha estat el primer examen d’oposicions pel cos de mestres.
Algunes de les persones que s’han presentat ho feien per primera vegada. Altres, en canvi, és una més de tantes que ja s’han presentat. Algunes persones mentri mentres ja estaven fent classes, cobrint substitucions o baixes, fent de tutora, de mestra de suport o cobrint alguna especialitat, amb tot el què això comporta.
Ahir estaven a la classe en cos i ànima, donant tot el que necessitaven les criatures, però avui s’enfronten a un paper on han d’explicar algun dels aspectes de què és l’educació.
Art internivellat
Enguany en el Manuel Bru de Benissa hem encetat un nou projecte.
L'art internivellat des de 3 anys fins a sisé. Una experiència enriquidora tant pels alumnes com pels mestres.
Es pot destacar d'aquest curs les relacions, l'empatia i la cooperació.
El proper curs repetirem, millorarem i continuarem creixent
Text i imatges: Silvia Font
Què fem amb la formació inicial?
Estic segur que tal vegada podeu pensar “a quin Sant parlar de la formació inicial de mestres d’Educació Infantil en aquest espai de mestres”, però crec que, ara que estem immersos en un moment de reforma dels plans d’estudis universitaris per a ser mestres, seria important tenir la veu de l’escola present.
Mantingam viva la flama de la infancia.
Alguna vegada heu intentat encendre un foc? No em referisc a engegar la vitro prement un botó, sinó més bé al desafiament que suposa encendre un foc en la xemeneia per calfar-se una freda nit d’hivern o fer una bona foguera per cuinar algun menjar deliciós enmig del camp.
Quan florim?
La foto que encapçala aquest article és d’unes plantes de sàlvia que tenim a l’escola. Hi ha un munt de plantes. La foto està feta en el mateix moment, tot i que son diferents plantes. Unes han florit, altres estan començant a traure el capoll. Com les nostres criatures respecte l’aprenentatge: cadascuna al seu ritme.
Formar part de l’Escola de la Mirada Conscient.
És una gran sort participar en l’Escola de la mirada conscient. Un grup de mestres d’educació Infantil, dedicat a la reflexió i al creixement professional. Aquest espai ens permès compartir dubtes, èxits i desafiaments que trobem en el dia a dia en les aules. Sobre tot ens permet formar-nos i reflexionar sobre la pràctica docent i molt més.
PER A QUÈ SERVEIX LA FORMACIÓ?
Fa 23 anys que soc mestra i la formació contínua ha segut molt important en la meua vida laboral i més en la personal. M’ha canviat la vida! He bussejat dins de cursos de currículum, d’organització de l’aula, de psicomotricitat relacional, d’art, d’avaluació, de tutoria entre iguals, de projectes de treball, de pedagogia sistèmica, d’emocions i un mar de cursos proposats pel claustre del centre.
Per què anem a explorar?
explorar [eksploɾáɾ] (explora [eksplóɾa])
1. Verb transitiu. Examinar minuciosament una cosa o un lloc per a esbrinar el que hi ha o en quin estat es troba. Explorar la selva, una illa, una cova. Explorar un programa informàtic.
Academia Valenciana de la Llengua. Diccionari normatiu valencià.